Sunday, 19 February 2012

Pengumuman penting sesangat

terpaksa besarkan sikit huruf ni supaya nk kasi nampak penting la katakan..back to the title..pengumuman ni pasti mengejutkan...disebabkan saye terpakse masok asrama jadi blog terpaksa diserahkan kepada...ATHIRAH & AYU hahaha...takpe diorang ni pon jiwang gak cuma tak sejiwang saye la~tapi itu hanya SEMENTARA kalau saye balik dari asrama saye update & buat ler ape yg patut kt blog ni..I'll miss you all...
                                                                                           regards
                                                                                         -MIYYO-

Tuesday, 31 January 2012

Cinta untuk Sakura epsd-5

Hei3 amacam rindu tak?hahaha tak rindu kat miyyo pon takpe asalkan rindu kat citer ni! :3...ni ade watak baru

MULA~


Watak Baru

                                                                       
 Profil:
                                                             
Nama:Hinata Hyuuga
Umur:12 tahun
Perwatakan:Pemalu,pendiam,comel,bertimbang rasa dan baik
Orang yang disukai:Naruto dan Neji
Orang yang dibenci:(tiada)
Hubungan Hinata dan Neji:Sepupu



                                                                         
Profil:
                                                               
Nama:Neji Hyuuga
Umur:12 tahun
Perwatakan:Pendiam,kadang-
kadang suka berlagak,sentiasa
menjaga dan melindungi
Hinata daripada ancaman.
Orang yang disukai:Hinata
Orang yang dibenci:(tiada)





Sunday, 15 January 2012

Pasal Athirah

Haa kat post ni nak citer sket pasal Athirah..budak lebih kurang macam pembantu saye la(hehe jangan marah naa Athirah...sabar,sabarkan separuh dari iman)keje die adalah cari gambar,check balek kalau2 ade tersalah eja ke ayat tak kene ke ayat tak sedap ke..banyak lagi la pasal die ni..cuma saye ringkaskan,saye nak citer pasal keje die dulu..pasal hobi bla bla bla tu nanti la..hurmm takpe rasanye cume cik Ayu Raihana je yang tau pasal ni...peace

p/s-sorilah..saye malas nak sopan2 jadi straight kpd jenis sye yg sebenor.

Saturday, 14 January 2012

Cinta untuk Sakura epsd-4

Ye seperti biasa ni sambungan untuk citer "Cinta Untuk Sakura"tima kasih bebanyak kepada pembaca setia Ayu Raihana(saya dah add awak kat fb)dan kepada Athirah(belum citer pasal budak bertuah ni lagikan?nnt saye citerkan)...

MULA~!


Selepas sekolah biasanya Sakura akan terus straight balik rumah cuma tak tahu kenapa hari ni lain sedikit..
dia pergi ke kedai bunga Ino pula...Sakura bersembang sebentar dengan ibu Ino,pelbagai topik yang dibincangkan cuma topik terakhir tu agak payah untuk Sakura menjawab...soalannya berbunyi begini "Hubungan kamu dengan Sasuke macam mana??ok ke tak??"baru Sakura nak jawab tiba-tiba Ino muncul.




Ino berkata kepada ibunya "Ibu maaflah kami mahu cepat ada hal yang perlu diselesaikan"semasa berlalu pergi Ino dan Sakura masih terdengar sayup-sayup suara ibu Ino berpesan "Ino baik-baik jalan ya,balik sebelum senja!".

Setibanya ditempat yang dituju(padang perlawanan)

Ino terus bertindak dengan menubuk Sakura tetapi Sakura bertindak pantas dengan menepis tumbukan tersebut...


                                                                     (maaf gambar kecik)


Ya di pendekkan cerita selepas 2 jam bertarung Sakura terlalai Ino terus ambil kesempatan itu dengan menendang Sakura hingga jatuh dan menumbuk Sakura dengan bertubi-tubi dengan jutsu imej klon bayangan(bahasa inggerisnya shadow clone jutsu).Akhirnya Ino sudah puas melepaskan emosi..

Sakura cedera agak teruk...

                                                                   (maaf gambar kecik)

Sebelum Ino pergi Sakura bertanya

Sakura:Mengapa awak buat saya begini?!
Ino:Saya nak marah pada awak lagipun saya benci awak,ni saja jalan yang ada untuk saya lepaskan kemarahan saya pada awak.
Sakura:Bukankah kita berkawan baik kenapa tiba-tiba awak benci saya?!
Ino:Hei pompuan!! sedar sikit kau tu bukannya lawa pun!tapi entah jampi serapah apa yang kau guna sampai Sasuke jatuh hati pada kau dan akhirnya mengambil kau sebagai kekasih!habis semua usaha aku untuk dapatkan Sasuke,aku berusaha bagai nak gila supaya Sasuke sukakan aku tahu tak!?(separuh menangis)
Sakura:Jadi awaklah yang tulis surat tu?!
Ino:Ya betul!tak sangka boleh tahu ya!aku bergading bahu dengan Naruto untuk hancurkan hubungan korang!
Sakura:Naruto?!
Ino:Hish..lembablah kau ni,kan Naruto sukakan kau dan aku sukakan Sasuke,kami berpakat..aku tak rasuah pun si Naruto tu sebab aku tahu dia akan terpedaya juga hasutan aku ni!!Hahahahah!!!

Ino blah dengan hati yang riang setelah tengok Sakura sedang menangis mengetahui tentang kebenaran tersebut..






"Sampai hati awak Ino"..Sakura berkata dalam hati....dalam kesedihan hati tu Sakura tiba-tiba teringat memori dia bersama Ino semasa kecil hingga mereka dewasa...


mereka berkawan sejak kecil lagi...sedang Sakura dibuli oleh pelajar senior Ino datang tolong dia....Ino menolong Sakura hingga dia tercedera sedikit...mereka berjanji akan berkawan hingga ke akhir hayat mereka..











mereka sering berebut Sasuke...pada masa tu Sasuke tak layan kedua-duanya...Sasuke mula berminat dengan Sakura di Sekolah menengah rendah...


ketika mereka berentap




Saat paling indah ialah..




                                                                                                                     -tamat-

Friday, 23 December 2011

Alhamdulillah...:)

Alhamdulillah akhirnya saya berjaya mendapat 5 A setelah diperiksa..tukang pemeriksa yang kedekut pemurah tu akhirnya memberi saya markah free..Alhamdulillah...:)

p/s-Sori naaaa kalo skit sangat...dan saya terpaksa ubah kata ganti nama daripada 'aku' ke 'saya' ntah la tetiba jer nak tukar...(tu jer yang saya dpt luahkan)

Friday, 16 December 2011

Cinta untuk Sakura epsd-3

hahaha,akhir nyer episod ketiga yang ditunggu pembaca setia(Ayu Raihana) kini telah disiarkan~!

Sasuke ditahan di hospital akibat kecederaan berlawan dengan harimau tempoh lalu(rujuk episod 2)..tidak sangka Sakura yang Sasuke akan cedera,kerana masa dia berlawan dengan harimau itu,Sasuke cuma terkena cakaran harimau dikaki kanan dan tangan kiri..kecederaan itu pun taklah serius sangat tapi selepas menghantar Naruto pulang,Sasuke tiba-tiba pengsan...

Sasuke terpaksa dirawat di hospital selama 1 minggu kerana cakaran pada harimau itu bukan cakaran biasa tetapi ia beracun.Racun itu masih belum ditemui penawarnya...Sakura bimbang,Naruto pula kelihat seperti gembira(bagi Sakura)....Sakura risau sangat dengan keadaan kritikal Sasuke....




 Sakura:Naruto...
Naruto:hurmm?
Sakura:Sa..saya nak bersama Sasuke bukan awak..
Naruto:Hah?!
Sakura:Sasuke yang selamatkan saya waktu dalam kesusahan,Sasuke sanggup gadai nyawa demi saya..awak hanya tahu pengsan dan larikan diri..
Naruto:Oh tolonglah Sakura jangan buat saya camni!!

Sakura hanya berlalu pergi...


****************

Seminggu kemudian...
Sasuke sudah sedar..Sakura tersangat gembira..lalu menangis peluk Sasuke...


Lalu peluk Sasuke...


Sasuke:Sakura ke tu??
Sakura:Ya,syukur awak selamat,Saya sayang awak! 
Sasuke:(tersenyum)
Sakura:kita boleh bersama sekali lagi :)
Sasuke:Betul ke?
Sakura:Ya saya janji..

Sasuke gembira sangat mendengar apa yang baru diucapkan oleh Sakura sementara Naruto yang sedang sembunyi disebalik pintu sungguh kecewa..

...sampai hati awak Sakura...

                                                                                                                  -episod 3 tamat-

Sunday, 11 December 2011

keputusan aku

hehehe sori terlupa nak post jadi ni dah kira stok basi la -_-''

okey,aku bersekolah di sk sungai buloh..aku kelas pertama dari 3 kelas kira okey la tu..bila tiba hari yg mendebarkan tu aku pon terasa seram sangat jadi dipendekkan citer ni aku dapat 4 A 1B secara kasar ni la keputusan aku

Bahasa Melayu(penulisan)....A
Bahasa Melayu(pemahaman)...A
Bahasa Inggeris.....A
Matematik.......A
Science..........B

aku dengar cikgu aku cakap aku sipi2 nak dapat A...pergh punyer la kedekut pemeriksa ni!bagi la aku markah free!huh nnt aku check balik harap2 dapat 5 A!...amin
hehehehehe aku ingat nak menangis tapi takleh pasal aku lelaki sejati